Balik kampong 4

Insyallah jika tiada aral melintang, kami sekeluarga akan pulang ke kampong meninggalkan sementara borneo tempat kami mencari rezki.

Ada beberapa barang kiriman yang belum lagi dibeli yang ditambah pada saat-saat akhir. Kalau dah terbang mintak maap le nak order baru. Order tahun bolehlah.

Kepada yang order tikar rotan, kami tak dapat nak penuhi kerana baru semalam kami pergi membeli di serikin. Hari ni tidak sempat lagi nak pergi. Jadi lain kali lah.

Balik kampong kali ini poket sudah hampir kosong. Kena berhati-hati sikit mengawal nafsu makan dan membeli barangan. Kali ini agak lama berada di kampong bermula esok sehingga 26 disember baru pulang ke borneo. lebih sebulan bercuti.

Aku menjangkakan banyak aktiviti yang sedang menunggu di sana. Satu rahmat juga balik kampong kali ini musim hujan dan kereta adik2 tak dapat pinjam kerana musim hujan mereka pakai kereta untuk ke tempat kerja. Jadi dapatlah aku bagi alasan ketidakhadiran ke sesuatu majlis.

isnyallah kali ini aku nak pergi jalan-jalan sekitar bandar kuala terengganu. Ada beberapa kawan lama dan baru disana jika tiada aral, kami ingin menziarahi kampong mereka.

ok lah aku nak berhenti dah sebab takdok idea nak tulih blog kali ini. Tulis panjang2 kang, orang kata syok sendiri lak.

ok wassalam…………….

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *