Category Archives: Teknologi

Teknologi

Apa itu Tone Excel?

Tone excel ialah program rujukan komuniti yang menggunakan simkad prepaid telah bekerjasama dengan Tunetalk yang menawarkan pelbagaikan kelebihan antaranya:-

1- Menawarkan cash rebate 3 % setiap kali diri sendiri topup kredit

2- Menawarkan komisen topup kumpulan sehingga 26% setiap kali ahli-ahli dalam kumpulan topup kredit. ingat tu… SETIAP KALI MEREKA TOPUP.

3- Menawarkan BIG point untuk di tebus tiket AirAsia, TuneHotel dengan rate corporat.

4- Menawarkan free kredit dari rm20-rm40 setiap kali topup.

5- Menawarkan hadiah cabutan bertuah sepanjang tahun berupa duit tunai sehingga 25ribu, kereta, motosikal, umrah, melancong dan lain-lain

DAN BANYAK LAGI kelebihan lain yang di beri.

untuk matlumat lanjut bagaimana kita nak jadikan telefon bimbit kita menjana pendapatan sampingan yang LUMAYAN tanpa mengganggu kerja kita sekarang, mohon tuan/puan masukkan nama dan email di bawah.

Klik DI SINI Sekarang!

Saya akan ajar teknik yang terhebat di dunia hanya menggunakan telefon bimbit sahaja!

Teknologi

Free VPN dan Berbayar VPN

Assalam.

Sejak kebelakangan ini bila timbul Broadband 1 malaysia yang disediakan oleh Celcom dan Maxis, Benda alah VPN ni laku macam goreng pisang panas.

Amende VPN atau Virtual Private Network ni? Sila tanya pakcik google.

Aku berpendapat VPN ni bukan untuk melajukan internet tetapi lebih berfungsi sebagai ‘nak jimatkan bandwith’ yang ditetapkan oleh ISP seperti celcom dan maxis.

Ia juga berfungsi lebih kepada bypass atau dapat mengelakkan daripada web-web yang di sekat oleh ISP. Maksudnya kita boleh buka web yang telah disekat apabila kita menggunakan VPN ini.

VPN ni ada yang free dan ada yang berbayar.

Antaranya yang terbaik seperti Free VPN dari US  .

Yang berbayar dari luar negara memang banyak. tanya je lebai google.

Yang berbayar dari Malaysia pun ada juga

LayanVpn

ServerFreak VPN 

Supervpn 

Teknologi

Kini…sudah boleh!

Sudah berhari-hari aku fikir dan cari ada tak software yang free dan yang boleh mendapatkan balik data dalam hard disk yang telah didelete atau hilang dan sebagainya.

Aku search tanya pakcik google kalau-kalau ada software yang aku kehendaki. Sebelum ini agak susah dan teknikal sikit cara nak dapatkan data yang hilang seperti membuka harddisk dan menukar sparepart.

Kini tidak lagi dengan adanya software seperti Recover  My Files keluaran GetData yang hanya perlu install sahaja software ini dan penggunaannya tersangat mudah. Tidak terlalu kompleks.

Software ini boleh di dapati secara online dan ada versi Free tapi tidak boleh save. Kena beli baru boleh pakai.

Ada juga pirated di luar sana tapi saya tidak akan kongsikan disini linknya. Pandai pandailah anda cari sendiri yer!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...