Ada apa dengan Celcom Broadband?

Entri kali ini berkaitan dengan celcom broadband. Apa yang aku dapat ialah reminder dari celcom broadband. Tenga sedap aku melayari internet satu sms dengan bunyi beeep dari modem e220 aku ni. jeng..jeng…. Sesedap je bagi sms reminder kat aku…

Sms Pertama: (1/2)Dear Sir/Ms, you have exceeded the 5GB/ mth usage as per Celcom Broadband policy. We reserve the right to control yr broadband speed when deemed nessary. Thk U.

Sms Kedua : A friendly reminder, your data usage is reaching the allocated 5GB/ mth (Celcom Broadband Policy). Pls reduce your usage to avoid having your speeds managed.

Hello Celcom Broadband! Kamu tidak kira berapa kali sahaja aku puashati dengan tahap kelajuan surfing internet? Pernah dalam satu bulan hanya kira-kira satu minggu sahaja line broadband aku laju. Bukan seminggu direct tetapi satu hari laju…. 4 hari slow….. macam tu dalam satu bulan.

Kalau aku bukan jenis penyabar, slow je aku terus call. Slow je aku terus call. Asyik-asyik ayat stereotype costumer service jawab. Tapi aku jenis sabar….sabar… tapi berapa lama nak kena sabar???? Haaaaaaa……..!

Lainkali…. iklan tu jangan hebat sangat!  Unlimited Broadband konon. Senang cakap 5gb usage per month. Baru la orang alert benda alah tu….

Ara faham…..!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Comments

  • April 21, 2009 - 2:38 pm | Permalink

    oowh ada limit gak ke? iklan kata unlimited? haram jadah teknik yahudi dia pakai…

  • April 21, 2009 - 2:41 pm | Permalink

    ada limit ka? dalam iklan kata unlimited? mcm haram pakai teknik yahudi!

    Zamri reply: Ada limit sebenarnya. 5GB per month.

  • man
    January 28, 2010 - 9:21 pm | Permalink

    jap2..aku pun kene gak bende ni. tapi aku x paham.

    ape bende yang dilimitkan nye? data yang didownload ke? selama mana kita guna internet?

    admin: bandwith yang limitkan. 5gb per month. Saya guna 8jam sehari. time cuti 24jam tak tutup. Bila je lebih bandwith…. sms akan dihantar. speed anda akan berkurangan…banyak terkebil2 je. itulah yang berlaku pada saya. Bila masuk je bulan baru….mantop! laju.

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *