Wimax dah ada!

sesambil jejalan pergi shopping aku terpandang banner ‘wimax available at kuching call bla-bla…for subcribe.

Pada pemhaman aku line wimax dah ada dekat kuching ni. Sampai dekat shopping center aku tengok ada promoter buka meja untuk mempromosikan Wimax. Aku cuba dekati tengok muka cantik ke tak promoter dan bertanya kawasan saya ada ke tak line wimax ni? Mereka buka peta coverage dan saya tengok sendiri tiada liputan di tempat tinggal saya.

Tapi…biasalah mereka suruh isi form tanpa bayar apa-apa untuk teknition mereka pergi tengok. Aku kata tak payahlah sebab aku set tak mau pakai lagi.

Pandangan kali pertama awek Wimax ni aku dah tak berapa suka modemnya sebesar mangkuk berbentuk sfera jenama motorola. Pada saya ia memang besar.

Dari segi harga yang di tawarkan:

rm138/month utk line, rm25? kalau tak silap untuk modem.
kelajuan 1mbps downlink dan 384 uplink.
Setiap bulan kena bayar rm138 + rm25 sebulan.
Pasal ada kontrak ke tidak, saya tidak tanyapun.
16gb permonth usage bandwith berbanding celcom broadband 5gb/month.

Pada aku ia agak mahal bil bulanan tu. Ia masih baru di pasaran. Celcom sedang promosi gila-gila celcom broadband sekarang ni mungkin sedang merasakan bahang persaingan dengan Wimax kot!

Untuk matlumat lanjut layari laman web redtone

Ini promosi tidak berbayar. Saje je nak berkecek.

wokeh! wa jalan duluk’.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Comments

  • July 12, 2009 - 10:24 am | Permalink

    tapi bagiku celcom broadband ok le setakat ni

    zamri: ye benar tuan. kawe sendiri pun make Celcom broadband juak.

  • July 13, 2009 - 9:37 am | Permalink

    huhuhu bagus gak dia wat wimax ni, at least celcom ada saingan, nak harap maxis, hampeh… tgk celcom marin promosi broadband rm188 je modem dia utk pakej rm68 sebule…

  • August 8, 2009 - 11:04 am | Permalink

    salam, setaro mano tu? x mari derat satok ke hujung minggu ni 🙂

    admin reply: marin g doh… hehe

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *